Hva er en rabattkode?

En rabattkode er en kode som kjøper angir i forbindelse med en et kjøp for å aktivere en forhåndsdefinert rabatt.

Rabattkoder i butikk

Ved bruk av rabattkode ved handel i en fysisk butikk er det vanlig at kjøper viser rabattkoden i kassen eller ved bestilling. Rabattkoden er enten på papirformat, eksempelvis fra avisannonse, eller i digitalt format, eksempelvis fra en e-post eller en app.

Rabattkoder for netthandel

Ved netthandel er det vanlig at brukeren legg inn rabattkoden i et felt i forbindelse med handlekurven.

Hvordan distribuere rabattkoder

Rabattkoder til bruk i nettbutikker formidles gjerne via sosiale medier, nyhetsbrev, målrettede bannerannonser eller via rabattnettsteder.

Hvilken informasjon bør følge med en rabattkode?

I tillegg til selve rabattkoden bør det følge med informasjon om hvor rabattkoden kan brukes, hvilken rabatt den aktiverer, startdato og sluttdato, samt informasjon om eventuelle begrensninger. Eksempel på begrensning kan være at produkter som allerede er på salg ikke er inkludert i kampanjen. Må man handle for et gitt beløp for å aktivere rabattkoden?

Hvorfor tilbyr butikker rabattkoder?

De vanligste årsakene er for å påvirke kunder som har vist interesse uten å kjøpe, for å premiere lojalitet eller som en markedsaktivitet i seg selv.

Hvilke rabatter er vanlige?

Eksempel på rabatter som aktiveres på denne måten er:

Eksempel på rabattkode

Informasjon om en rabattkode kan oppgis slik:
Legg til rabattkoden RABATTKODE i handekurven for å aktivere X% rabatt på produkter som ikke allerede er rabattert. Rabattkoden er gyldig fra STARTDATO til SLUTTDATO og kan ikke kombineres med andre tilbud og rabattkoder.
Du er her: Markedsordboka.no / Rabattkode